RECETTE-GRD-SAUMON

Zalmmoot met honing en appel

  • 35 mins
  • 9 ingrediënten
  • bereiding 20 min
  • Keuken 15 min
  • Keuken
  • Vaardigheidsniveau

Ingrediënten

  • Zalmmoten 4
  • Appels 2
  • Honing 50g
  • Wijnazijn 5cl
  • Olijfolie 5cl
  • Blaadjes munt 8
  • Kaneel een snuijfje
  • Boter 75g
  • zout en peper

Bereiding

  1. Een marinade bereiden met de olijfolie, de wijnazijn, de honing, peper en zout.
  2. De zalmmoten in een beboterde magnetronschaal schikken en overgieten met de marinade. Afdekken en zes minuten garen bij 850W (of acht minuten bij 750W).
  3. De appels schillen en het klokhuis uitsteken. De appels in plakjes snijden, bestuiven met kaneel, instrijken met honing en wat gesmolten boter.
  4. Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de ovengrill. In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken. Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen.
  5. Versieren met enkele blaadjes munt en serveren met aardappelen.

print het recept

No Comments

Leave a reply