RECETTE-GRD-24

Quiche met zalm en courgette

  • 50 mins
  • 10 ingrediënten

Ingrediënten

  • Kruimeldeeg 1
  • Gerookte zalm 300 gr
  • Courgette 1
  • Mascarpone 150 gr
  • Eieren 3
  • Room 10 cl
  • Ajuin 1
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Zout / Peper

Bereiding

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en bruineer de gesneden ajuin .Voeg daarna de plakjes courgette erbij en bak deze ongeveer 4 min. aan beide kanten.
  2. Bekleed de quichevorm met de kruimeldeeg en prik met een vork een aantal keren in de deeg. Laat 5 min. voorbakken in een oven van 160°.
  3. Haal de kruimeldeeg uit de oven en bedek hem met de gebakken courgetteplakjes en de blokjes zalm.
  4. Klop in een kom de eieren los en voeg de mascarpone, de basilicum en de room erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep het mengsel op de kruimeldeeg en bak de quiche gedurende 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°.

print het recept

No Comments

Leave a reply