recette-grd-21

Quiche lorraine

  • 35 mins
  • 8 ingrediënten
  • aantal personen 4
  • bereiding 10 min
  • Keuken 25 min
  • Keuken
  • Vaardigheidsniveau

Ingrediënten

  • Kruimeldeeg 1
  • Eieren 3
  • Spekreepjes 40g
  • Ham 80g
  • Gruyère 80g
  • Room 50cl
  • Melk 25cl
  • Peper, zout en nootmuscaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg het deeg in een ingevette taartvorm en prik met een vork in het deeg.
  3. Laat de spekreepjes 3 minuten goudbruin kleuren op een hevig vuur. Laat ze uitlekken op een absorberend papier.
  4. Snij de ham in blokjes. Klop de eieren, de melk en de light room samen op.
  5. Voeg peper, zout en een beetje versgeraspte nootmuskaat toe. Verdeel de ham, de spekreepjes en de kaas over de taartbodem. Giet het eimengsel erover.
  6. Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is en de vulling hazelnootbruin is.

print het recept

No Comments

Leave a reply