Recette-gd-banner-farfalles-crevettes

Pastasla op z’n italiaans

  • 35 mins
  • 8 ingrediënten

Ingrediënten

  • Farfalle 150 g
  • Jumbo garnalen 200 g
  • Courgette 1
  • Kerstomaten 200 g
  • Mozzarella bolletjes 125 g
  • lookteentjes 2
  • Basilicum, oregano, zout, peper, olijfolie
  • Citroen 1

Bereiding

  1. Pel de garnalen. Pel de look en snijd hem in stukken. Was de courgettes en snijd ze in blokjes. Was de tomaten en snijd ze in tweeën. Hak het basilicum.
  2. Neem een pan en verwarm hierin 1 scheut olijfolie. Fruit de look goudgeel en neem hem uit de olie. Giet in dezelfde pan nog een scheut olijfolie bij en laat hierin de courgettes en de garnalen enkele minuten bakken. Laat ze vervolgens op keukenpapier uitlekken om de overtollige olie te verwijderen. Laat dit alles afkoelen.
  3. Maak nu het sausje. Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap en oregano. Kruid met peper en zout.
  4. Kook de farfalle in kokend water. Zodra ze beetgaar zijn, giet u ze af en spoelt u ze af met warm water. Voeg dan een eetl. olijfolie toe, meng goed en laat de farfalle afkoelen.
  5. Meng in een slakom de afgekoelde farfalle met het sausje en schep ze in twee borden. Voeg wat kerstomaatjes, de courgettes, de garnalen en de mozzarellabolletjes toe. Bestrooi alles met wat vers basilicum.

print het recept

No Comments

Leave a reply