RECETTE-GRD-14

Pasta met vier kazen

  • 15 mins
  • 10 ingrediënten

Ingrediënten

  • Tagliatelles 250g
  • Mascarpone 250g
  • Pecorino 100g
  • Parmezaan 50g
  • Gorgonzola 150g
  • Room 200ml
  • Witte wijn 150ml
  • Bloem 30g
  • Boter 50g
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Smelt de boter in een grote kookpot. Voeg de bloem toe en roer stevig, laat de bloem een minuutje meebakken in de pan en blus met de wijn. Blijf stevig roeren en voeg de room en mascarpone toe. Laat inkoken tot sausdikte.
  3. Neem de saus van het vuur en roer er de geraspte pecorino in stukjes door. Breng op smaak met peper.
  4. Giet de tagliatelle af, laat uitlekken en roer ‘m door de kaassaus.
  5. Verdeel over vier borden en werk af met parmezaanschilfers en de rest van de gorgonzola. Serveer meteen.

print het recept

No Comments

Leave a reply