banner_recettes_02_2015_PASTA

Pasta met broccoli

  • 45 mins
  • 9 ingrediënten
100%
  • aantal personen 4
  • bereiding 15 min
  • Keuken 30 min
  • Keuken
  • Vaardigheidsniveau

Ingrediënten

  • Verse broccoli 500 g
  • Verse tagliatelle (of andere pasta naar keuze) 400 g
  • Ajuin 1
  • Pecorino 100 g
  • Parmezaan of Gruyère
  • schep pijnboompitten 1
  • Olie 1 dl
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Kook de schoongemaakte en in stukken gesneden broccoli (of de diepvriesbroccoli) beetgaar in licht gezouten, kokend water.
  2. Laat de broccoli uitlekken en houd ze warm.
  3. Kook in een andere kookpot de deegwaren in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Fruit de fijngesneden ajuin in een grote pan in de hete olie terwijl de pasta aan het koken is.
  5. Voeg de uitgelekte broccoli bij de ajuin zodra deze begint te kleuren. Draai het vuur lager en roer de broccoli met een houten spatel tot puree.
  6. Doe er nu de zorgvuldig uitgelekte deegwaren bij, samen met de in blokjes gesneden kaas en de pijnboompitten. Kruid dit alles met peper en zout.
  7. Roer goed, laat de bereiding enkele minuten rusten en dien ze heel warm op.

print het recept

No Comments

Leave a reply