Recette_Moules_grd

Mosselen natuur

  • 25 mins
  • 5 ingrediënten
  • bereiding 15 min
  • Keuken 10 min
  • Keuken

Ingrediënten

  • Mosselen 1kg voor 1 persoon
  • Selder 2
  • Ajuin 1/2
  • Boter 25 g
  • Peper

Bereiding

  1. 22De mosselen kuisen en vooral spoelen in ruim wat water en nakijken of ze allemaal gesloten zijn. Gooi degenen die open zijn weg.
  2. Verwijder de draden van de selder en snijdt dan in blokjes.
  3. De ajuin pellen en in fijne ringen snijden.
  4. Fruit de selder met de ajuin op een matig vuur in een stoofpot. Na 5 min. 2 soeplepels water bijvoegen.
  5. Verhoog nu het vuur en doe de mossels in de hete stoofpot.
  6. Kruiden met rijkelijk wat peper en een mespunt zout.
  7. Afdekken en 4 min. op een hoog vuur laten koken tot de mosselen open zijn , regelmatig opschudden om de onderste mosselen naar boven te brengen.Opgediend met frietjes of met een dikke boterham met gezouten boter , zijn ze het favoriete gerecht van velen.

print het recept

No Comments

Leave a reply