RECETTE-GRD-MACARONI

Macaroni Ham – Kaas

  • 25 mins
  • 8 ingrediënten

Ingrediënten

  • Macaroni 250 g
  • Hespblokjes 400 g
  • Peterselie
  • Boter 50 g
  • Bloem 50 g
  • Gemalen kaas 120 g
  • Nootmuskaat
  • Zout / Peper

Bereiding

  1. Smelt de boter in een kookpot en voeg er vervolgens de bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend “opdrogen”, maar let erop dat de roux niet aanbakt. Voeg daarna met beetjes de melk toe.
    Zet het vuur wat zachter,haal de pot van het vuur en meng de helft van de gemalen kaas en de hespblokjes door de saus. (Hou de andere helft van de kaas opzij voor het gratineren van de schotel.)
    Proef en kruid de kaassaus met vers geraspte nootmuskaat, peper van de molen en wat zout en voeg peterselie toe aan de saus.
  2. Kook nu de macaroni beetgaar in gezouten water.
  3. Afgieten en de kaassaus aan de deegwaren toevoegen.
  4. Giet alles in een ovenschaal , strooi de rest van de gemalen kaas gelijkmatig over de schotel en plaats het gerecht onder de hete grill van je oven.
  5. Zodra de kaas een goudbruin korstje is geworden, kan je aan tafel.

print het recept

No Comments

Leave a reply