ethnique_banner_01_2015

Lasagne Ricotta Spinazie

  • 50 mins
  • 12 ingrediënten
  • aantal personen 6
  • bereiding 20 min
  • Keuken 30 min
  • Keuken
  • Vaardigheidsniveau

Ingrediënten

  • Verse spinazie 500g
  • Ricotta 250g
  • Verse lasagnevellen 1 pak
  • Parmezaan 60g
  • Gepelde tomaten in blokjes 2 blikken
  • bechamelsaus
  • Bieslook 1 bosje
  • Lookteentje 1
  • Suiker 1 klontje
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th.7 (210°C).
  2. Verwijder de stelenvan de spinaziebladeren en was ze. Pel het lookteentje en hak het fijn.
  3. Neem een pan en verwarm hierin de olie. Fruit de look in de olie en doe er de spinazie bij. Stoof dit 10 min. en kruid met zout en peper. Neem de spinazie van het vuur.
  4. Pel de ajuin en sijnd hem fijn.
  5. Verwarm olijfolie in een kookpot en fruit de ajuin. Voeg de gepelde tomaten , het suikerklontje, zout en peper toe. Laat dit 5 min koken.
  6. Mix de saus glad met een staafmixer. Zet ze apart.
  7. Snijd de bieslook in fijne ringetjes.
  8. Meng de ricotta met de spinazie en voeg de bieslook toe.
  9. Neem een gratineerschaal, schep wat tomatensaus op de bodem, leg hierop eenllaag lasagnevellen, een laag van het ricotta/spinaziemengsel en herhaal deze bewerking totdat alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  10. Eindig met een laag bechamelsaus en bestrooi deze met de geraspte parmezaan.
  11. Zet dit 30 min in de oven.

print het recept

No Comments

Leave a reply