recette-grd-20

Kip met paddenstoelen en quinoa

  • 45 mins
  • 9 ingrediënten

Ingrediënten

  • Kipfilets 600g
  • Paddenstoelen 500g
  • Rode uien 4
  • Olijfolie 4el
  • Witte wijn 250ml
  • Kippenbouiilon 250ml
  • Room 120ml
  • Quinoa 300g
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de paddestoelen in plakjes. Snijd ook de gepelde uien in ringen.
  3. Bak de ui in olie tot ze zacht en glazig zijn. Doe het kippenvlees in de pan en schep door de uien. Bak alles nog eens 1 minuut.
  4. Voeg de witte wijn, bouillon, en een beetje zout en peper toe. Roer goed. Laat alles ongeveer 25 minuten zachtjes stoven.
  5. Voeg na 20 minuten de paddestoelen toe en roer ze door het vlees. Roer op het laatste moment de crème fraîche erdoor. Serveer met quinoa.

print het recept

No Comments

Leave a reply