RECETTE-GRD-07B

Kalfslapje parmigiana

  • 55 mins
  • 6 ingrediënten

Ingrediënten

  • Kalfslapjes 2
  • Aubergine 1/2
  • Tomatencoulis 250 ml
  • Mozzarella 1/2 bol
  • Olijfolie, zout, peper
  • Lookteentje, gehakte basilicum

Bereiding

  1. Laat de gehakte lookteentjes licht fruiten in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatencoulis toe en laat dit zonder deksel een halfuurtje op een zacht vuur sudderen.
  2. Schil de aubergine en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met een penseel met een klein beetje olijfolie en rooster ze in een antiaanbakpan. Laat de geroosterde aubergineplakken op keukenpapier uitlekken en zet ze apart.
  3. Leg de escalopes in een hete pan met wat olijfolie en laat ze heel snel bakken: 2 minuten aan elke kant volstaan als ze heel dun zijn.
  4. Neem een ovenschaal en schep hierin een laagje tomatensaus. Leg de escalopes op de tomatensaus en bedek ze met 2 aubergineplakken (deze moeten elkaar overlappen om niet over de randen van het vlees te komen). Verdeel hierover de plakken mozzarella. Zet de ovenschotel even onder de ovengrill om het gerecht te laten gratineren.
  5. Dien het gerecht op met pasta, de rest van de saus en een beetje geraspte Parmezaan en gehakte basilicum.

Schenk bij dit zonnige gerecht een Nero d’Avola… de perfecte combinatie!

print het recept

No Comments

Leave a reply