RECETTE-GRD-ESCALOPE

Kalflapjes met paddenstoelen

  • 30 mins
  • 6 ingrediënten

Ingrediënten

  • Kalflapjes 4
  • Paddenstoelen 300 g
  • Girolle 100-150 g
  • Witte wijn 1/2 glas
  • Room 2 dessertlepel
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Giet olijfolie in een bakpan . Kruid de kalflapjes met peper en zout en bak ze op een matig vuur gedurende 3 tot 5 minuten langs beide kanten. Zet het vuur op een heel laag pitje en houd ze warm.
  2. Maak de paddenstoelen schoon .
  3. Kook ze gedurende 10 tot 12 minuten en voeg een beetje zout bij het water . Giet ze af, maar behoud wel een deel van het kookwater. Snij ze nadien in fijne schijfjes. Doe de paddenstoelen in de pan van het vlees en laat ze eventjes rustig bakken. Blus de pan met het kookvocht en de witte wijn , verlaag het vuur en schenk er vervolgens de room bij. Laat een paar minuten inkoken tot dat de saus de juiste dikte heeft.
  4. Proef en voeg naar smaak wat peper van de molen en zout toe. Lepel de saus over de kalflapjes.

print het recept

No Comments

Leave a reply