RECETTE-GRD-18

Gratin van penne en courgettes

  • 50 mins
  • 9 ingrediënten
  • aantal personen 4
  • bereiding 20 min
  • Keuken 30 min
  • Keuken
  • Vaardigheidsniveau

Ingrediënten

  • Penne 500g
  • Gehakt 400g
  • Courgettes 2
  • Ajuinen 2
  • Geraspte kaas
  • Boter 60g
  • Bloem 30g
  • Melk 500ml
  • Nootmuskaat, peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verhit 30g boter en roerbak hierin de stukjes ajuin en het vlees 5 min. Doe de stukjes courgetten erbij en roerbak nog 10 min
  3. Maak de bechamelsaus als volgt : Smelt de boter. Doe er de bloem bij en roer 2 minuten. Giet er beetje bij beetje de melk bij en roer telkens het mengsel glad. Laat de saus indikken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout
  4. Schik de gekookte penne, vlees en groenten in een ovenschotel, overgiet met de bechamelsaus, bedek met geraspte kaas en zet de schotel 15 à 20 min in de oven.

print het recept

No Comments

Leave a reply