recette-grd-26

Gratin dauphinois

  • 75 mins
  • 7 ingrediënten

Ingrediënten

  • Aardappelen 2kg
  • Knoflook 2 teentjes
  • Geraspt kaas 400g
  • Melk 500ml
  • Room 500ml
  • Nootmuskaat, zout, peper
  • Boter

Bereiding

  1. Smeer een vuurvaste ovenschaal in met boter en look.
  2. Snijd de aardappelen in schijfjes en bedek er de ovenschaal mee. Kruid ze af.
  3. Strooi op de aardappelen geraspt kaas. Bedek de kaas weer met aardappelschijfjes.
  4. Doe dit totdat de schaal gevuld is en eindig met een laag geraspt kaas.
  5. Kook melk en room samen op met de teentje look en nootmuskaat.
  6. Zeef het mengsel en giet het op de aardappelen totdat die net onder staan.
  7. Bak de gratin 1 uur in de oven op 180°C of net zolang dat je met een mes zonder problemen door de gratin kunt prikken.

print het recept

No Comments

Leave a reply