tradition_banner_01_2015

Américain Préparé

  • 10 mins
  • 11 ingrediënten

Ingrediënten

  • Zuiver rundgehakt 500 g
  • Fijngehakte sjalotten 2
  • Eierdooiers 2
  • Mosterd 2 eetlepels
  • Worcestersaus 1 eetlepel
  • Gehakte platte peterselie 1 eetlepel
  • Kappertjes 1 eetlepel
  • Augurken 1 eetlepel
  • Arachideolie 15cl
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. Neem een kom en doe hierin de mosterd, de Worcestersaus en de eierdooiers.
  2. Meng alles met een klopper en voeg beetje bij beetje de olie toe. Ga te werk zoals bij mayonaise en voeg steeds kleine scheutjes olie toe terwijl u goed blijft roeren.
  3. Schep er het rundgehakt, de sjalotten, de peterselie, de augurken en de kappertjes bij.
  4. Kruid naar uw smaak met zout en peper.
  5. Meng alles goed door elkaar en dien op.

Ideeën, tips & troeven

Zoals het een goede Belg betaamt, serveert u enkel goede frieten en bier bij een bord filet américain.

Een tip voor de kappertjes: gebruik liefst kleine kappertjes, want die kunt u beter met het vlees vermengen.

Liefhebbers van een pittige smaaktoets kunnen nog wat druppeltjes Tabasco toevoegen.

print het recept

No Comments

Leave a reply